top of page

Laser vs. Saline Removal

Bijgewerkt op: 17 aug.

Zowel zoutoplossing als laser zijn gerespecteerde verwijderingsmethoden. Beide kunnen verbazingwekkend effectief zijn en de resultaten opleveren waarop u hoopt. Zoutoplossing en laser kunnen niet meer verschillen, dus hoe weet u welke methode het beste en meest effectief is voor u en uw specifieke geval? De hier vermelde informatie zal hopelijk enig inzicht verschaffen en u helpen bij het kiezen van de verwijderingsmethode die het beste bij uw behoeften past.


Hoe werkt laseren?


Laser werkt door een korte puls van intens licht te produceren die diep genoeg in de huid doordringt en vervolgens wordt geabsorbeerd door het pigment. Het intense licht breekt het pigment in kleine fragmenten. De laser duwt de kleine fragmenten terug naar beneden, dieper in het lichaam om te worden verwijderd door het lymfe- en afvalsysteem van het lichaam.
Wanneer het pigment terug in het lichaam wordt geduwd, wordt het door het lichaam herkend als afvalstof en geëlimineerd via zweet, urine of ontlasting.

Omdat het pigment naar beneden in het lichaam wordt geduwd en door het lymfestelsel wordt verplaatst, kan dit sommige mensen erg ongemakkelijk maken. Mensen met gezondheidsproblemen of medische problemen, of mensen die de neiging hebben om biologisch te eten en chemicaliën te vermijden, geven misschien niet de voorkeur aan de lasermethode en zoeken naar alternatieve methoden zoals zoutoplossing.


Lasergolflengte en de verschillende kleuren en diepte:


Laser werkt door de golflengte die het pigment identificeert, en het is allemaal gebaseerd op:

Hoe diep dringt die golflengte door in de huid?

Op welke kleur richt die golflengte zich?

Als het om lasers gaat, zijn er veel verschillende golflengten. Er is niet één golflengte alleen die doordringt tot alle diepten (oppervlakte, middenniveau of dieper) van de huid en zich richt op alle kleuren. Specifieke golflengten reizen op verschillende diepten van de huid en richten zich op zeer specifieke kleuren.


Dit wordt erg belangrijk als we het hebben over veelkleurige tatoeages. Verschillende gekleurde pigmenten nestelen zich op verschillende diepten in de huid:

Zwart zakt het diepst

Groen, blauw en paars vestigen zich op het middenniveau

Wit, geel en oranje vestigen zich ondieper.


Waarom nestelen verschillende gekleurde pigmenten zich op verschillende diepten in de huid?


Zwart nestelt zich het diepst in de huid omdat het de kleinste deeltjesgrootte heeft. Het is licht in gewicht met een kleine deeltjesgrootte, dus het bezinkt het diepst. Er zijn twee soorten zwart: koolstof en ijzeroxide. Tussen de twee zwarten heeft koolstof de kleinste deeltjesgrootte ... het is een klein beetje. IJzeroxidezwart heeft een grotere deeltjesgrootte dan koolstofzwart... maar is nog steeds kleiner in deeltjesgrootte dan de gekleurde pigmenten.


Groen, blauw en paars hebben de neiging zich op het middenniveau te vestigen.


Witte, gele en oranje kleuren hebben de neiging dichter bij het oppervlak te komen. Titanium heeft de grootste deeltjesgrootte van allemaal. Het is zwaar, het zit ondieper en kan zelfs dicht bij het huidoppervlak zweven. Alles wat wit bevat zal ook oppervlakkiger in de huid gaan zitten...zoals pastelroze, babyblauw of superlicht blond.


Golflengte wordt gemeten in nanometers, en nogmaals, er is niet één lasergolflengte die zich op alle kleuren richt en alle diepten in de huid doordringt. Wanneer iemand met een veelkleurige tatoeage op zoek is naar laserverwijdering, is het belangrijk dat ze een laser vinden die verschillende golflengten kan bieden. Een laser die kan overschakelen naar de verschillende golflengten die nodig zijn en die naar verschillende diepten kan reizen en zich kan richten op de verschillende kleuren in die tatoeage.
Saline is niet kleurbeperkt of dieptegevoelig. Saline herkent geen kleur...het herkent pigment als geheel. Zoutoplossing zal het pigment optillen, ongeacht of het zich in de diepere niveaus, op het middenniveau of ondieper heeft gevestigd.


Q-Switch-lasersEnkele van de meest succesvolle lasers voor het verwijderen van tatoeages zijn de Q-Switch-lasers.


De Q-Switch-lasers produceren een gepulseerde uitgangsstraal. De techniek van een gepulseerde uitgangsstraal maakt de productie mogelijk van lichtpulsen met een extreem hoog piekvermogen, een hoge gigawatt, veel hoger dan door dezelfde laser zou worden geproduceerd als deze in een continue golfmodus zou werken.


Dus laat me dit nog wat verder verduidelijken. De Q-Switch-lasers, die laserstraal licht pulseert ... het is een pulserend licht. Bij de standaardlaser is het een continue lichtstroom... hij pulseert niet. Doordat de Q-Switch een pulserend licht is, is het pulserende licht gewoon veel effectiever in het verwijderen van pigment.


Wat kunt u verwachten tijdens en na het laseren?


Als die laser dat pigment raakt, lijkt het bijna op schuim. Het borrelt op en het verandert deze witachtig geelachtige soort kleur voor een klein beetje.


Niet alleen doet laser zo'n pijn... veel van de populaire lasers die tegenwoordig worden gebruikt, kunnen blaarvorming veroorzaken op alle verschillende niveaus... sommige erger, andere niet zo erg. Het hangt gewoon af van de laser, het pigment/inkt dat wordt verwijderd en natuurlijk de klant zelf.


Li-FT® Saline Solution is volledig natuurlijk, bevat geen zuren, geen chemicaliën en veroorzaakt geen blaarvorming. Omdat we tijdens de hele Li-FT®-procedure een voorverdoving en een secundaire verdoving kunnen gebruiken, is het ongemak minimaal... ongeveer hetzelfde niveau als de PMU-procedure. Let op: de secundaire verdoving moet een niet-epi zijn ... wat betekent dat het geen epinefrine mag bevatten ... we willen doorbloeding.

Sommige van de gloednieuwe lasers die vandaag op de markt zijn, beweren en bewijzen dat ze geen blaren veroorzaken. Helaas kunnen deze gloednieuwe lasers zo verdomd duur zijn voor de artsen om te verkrijgen en te gebruiken... dat de kosten worden doorberekend aan de klant. Omdat ze zo duur zijn, zijn ze misschien niet direct verkrijgbaar, dus veel van de oudere lasers worden nog steeds gebruikt.


Afhankelijk van de laser die wordt gebruikt, de kleuren in de tatoeage, het huidtype van de klant en het genezingsproces... samen met andere variabelen... kan het tussen de 6 en 15 lasersessies duren om een tatoeage naar tevredenheid te verwijderen. Soms wordt er geen tevredenheid verkregen.


Met de Li-FT®-verwijderingsmethode duurt het gemiddeld 3 tot 7 sessies om verlichtingstevredenheid te bereiken. Er zullen uitdagende gevallen zijn die meer sessies kunnen vergen en er kunnen zeldzame gevallen zijn waarin geen tevredenheid wordt verkregen. Maar over het algemeen... vertellen de resultaten en gegevens ons dat de Li-FT®-zoutoplossing en -methode ongewenste PMU verlicht en net zo goed, zo niet sneller en efficiënter verwijdert dan de meeste lasers.


Titanium, oxidatie en zoutoplossing


Lasertattoo verwijderen vereist een gekleurd pigment voor de laser om te identificeren en te worden geabsorbeerd door het licht ... zwart, blauw, groen, rood enz. Omdat titanium wit pigment is, kan de laser het niet identificeren. Wit is reflecterend en absorbeert licht niet zo goed als gekleurde pigmenten.


Titanium wordt donkerder bij blootstelling aan licht en heeft de neiging te oxideren en zwart of grijs te worden wanneer het wordt gelaserd. Zodra het wit grijs of zwart wordt, kan het permanent zijn. Verdere behandelingen kunnen helpen, maar het kan twee keer zoveel sessies kosten om witte of zelfs lichte kleuren te verwijderen


Li-FT® Saline Solution maakt titanium of enig ander pigment dat titanium bevat niet grijs of zwart. Li-FT® kan titaniumdioxide effectief verwijderen, het kan zelfs effectief titanium verwijderen nadat het door een laser is geraakt en geoxideerd.


Omdat Li-FT® een op zoutoplossing gebaseerde oplossing is, wordt titanium verwijderd. Vanwege de grotere deeltjesgrootte en het gewicht van titanium kan het echter langer duren om de gewenste resultaten te bereiken. Binnen de titaandioxidefamilie is er titanium van slechte kwaliteit en titanium van hoge kwaliteit.


Titanium heeft de grootste deeltjesgrootte van alle pigmenten, titanium van slechte kwaliteit zal echter een nog grotere afmeting hebben dan hoge kwaliteit.
Helaas zijn er veel mislukte PMU's en nog ongelukkiger is dat sommige technici camouflagepigmenten gebruiken om te proberen het te verdoezelen of te verbergen. Camouflage of huidskleurpigmenten zijn bijna allemaal titanium en het is geen goede correctiemethode.

Het werkt niet en wordt niet aanbevolen. Velen van ons zien klanten die dit hebben laten doen...Li-FT® werkt opmerkelijk goed in de meeste gevallen.

Bekijk de resultaten die Yelena met haar klant heeft bereikt na slechts twee Li-FT®-sessies. Titanium kan in sommige gevallen koppig zijn en in andere gevallen... Li-FT® haalt dat spul er snel en efficiënt uit.


Hoe werkt zoutoplossing?


Klik hier


Samenvatting zoutoplossing versus laser


Kleur- en dieptetargeting

Lasergolflengten zijn beperkt tot welke kleur het wel of niet kan verwijderen. Lasers zijn kleurbeperkt en dieptegevoelig.


Li-FT®-zoutoplossing herkent geen kleur... het maakt niet uit welke kleur het pigment heeft... het zal het opheffen. Li-FT® herkent pigment gelijkmatig, dus het volgt alle pigment, inclusief wit. Li-FT® maakt het ook niet uit van het pigment vloeren, middelmatig of ondieper is... het zal het osmoseproces in gang zetten en het naar de oppervlakte gaan verplaatsen.


Dit is een van de voordelen en voordelen van een zoutoplossing. Met lasers moet je ervoor zorgen dat een bepaalde laser de linker heeft om op de rechter diepte van de huid te penetreren en de juiste kleur te richten om alle kleuren in de tatoeage of PMU-procedure te verwijderen.


Het wenkbrauwhaar

Li-FT® Saline-oplossing heeft helemaal geen invloed op wenkbrauwhaar... het zal er niet voor zorgen dat het uitvalt. Laser kan wenkbrauwhaar permanent verwijderen. Als een klant slecht getatoeëerde wenkbrauwen heeft en deze wil laten verwijderen EN er wenkbrauwhaar aanwezig is, is Li-FT® zoutoplossing verwijderen de beste keuze. Laser kan en heeft in veel gevallen het wenkbrauwhaar permanent verwijderd...zelfs als verteld werd dat dit niet zou gebeuren. Verwijdering van Li-FT®-zoutoplossing niet.


De huid


Het tatoeëren van de huid nadat deze is gelaserd, is vaak niet succesvol... vooral als deze meerdere keren is gelaserd.


Het verwijderen van Li-FT®-zoutoplossing heeft op deze manier geen invloed op de huid als de juiste technieken worden toegepast en het opnieuw uitvoeren van de procedure of tatoeage is meestal succesvol. Vanwege de extreme hitte van de laser en het veroorzaakte littekenweefsel, evenals huidveranderingen veroorzaakt door laser, zal het de huid vaak in een toestand achterlaten waarin het geen pigment/inkt meer accepteert... of niet erg goed. Als de klant overweegt om de PMU- of tattoo-procedure opnieuw te laten doen... Li-FT® zoutoplossing verwijderen is de beste keuze.


De ogen


Laser kan meestal niet rond de ogen worden gebruikt. Er zijn niet veel lasers die zijn goedgekeurd om zo dicht bij het oog te worden gebruikt, en er zijn ook niet veel artsen die die service aanbieden.


Li-FT®-zoutoplossing is veilig en effectief bij het verwijderen van slecht aangebrachte eyeliner-tatoeages, inclusief gemigreerde eyeliners. Li-FT® is een van de weinige zoutoplossingen die momenteel op de markt zijn en die rond de ogen kan worden gebruikt.


Er zijn veel klanten met mislukte of gemigreerde eyeliners die hulp zoeken. De aangeleerde Li-FT®-zoutoplossing en -methoden zijn veilig, effectief en helpen techneuten mensen te helpen.


Lippen


Laser kan niet op de lippen worden gebruikt.


Li-FT® zoutoplossing is veilig en effectief bij het verwijderen van slecht uitgevoerde lip-tatoeages. Li-FT® is veilig en zeer effectief in het verwijderen van pigment in of rond de lippen.


Pijn factor


Laser doet zo'n pijn. Geen twijfel mogelijk... Ik heb het laten doen en het doet pijn. Dit is een van de redenen waarom we veel klanten krijgen... ze kunnen die pijn of de blaarvorming niet meer doorstaan en zoeken een andere methode.


De procedure voor het verwijderen van zoutoplossing kan voor sommige cliënten ongemakkelijk zijn, maar voor de meesten is het volkomen aanvaardbaar.


De korte puls van intens licht die door de laser wordt geproduceerd, doet enorm pijn, zelfs wanneer een plaatselijke verdoving wordt gebruikt. Laser voelt aan als een superhete, elastische band die steeds weer tegen je huid klikt. En zoals ik al eerder zei ... velen ervaren lelijke en ongemakkelijke blaren. Het Li-FT®-proces voor het verwijderen van zoutoplossing kan ongemakkelijk zijn voor cliënten die gevoelig zijn, maar is voor velen aanvaardbaar en sommigen beschrijven het zelfs als licht ongemak. We tatoeëren gewoon de Li-FT® Saline Solution in de huid, net zoals we doen met onze permanente make-up of body tattoo-procedures. Het enige verschil is dat we in de Li-FT® Saline Solution dopen in plaats van pigment/inkt. Een hoogwaardige plaatselijke verdovende crème wordt gebruikt om het gebied vooraf te verdoven en indien nodig kan tijdens de hele procedure een niet-epi secundaire verdoving worden gebruikt.


De kosten


Zowel Saline als Laser zijn qua kosten relatief dichtbij.


Er is meestal een breed scala aan kosten bij het verwijderen van zowel laser als zoutoplossing. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van het te verwijderen gebied, het aantal sessies dat nodig is en zijn ter beoordeling van de laser- en/of zoutoplossingverwijderingstechnicus.


Grote tatoeages


Laser gaat het oppervlak van een grote tatoeage veel sneller en efficiënter bedekken dan de techniek voor het verwijderen van zoutoplossing.


Het verwijderen van zoutoplossing duurt veel langer om een grote tatoeage te verwijderen.


De laserstaaf kan snel en efficiënt een groot oppervlak bedekken in vergelijking met de methode voor het verwijderen van zoutoplossing. Omdat we tatoeagenaalden en tatoeagetechnieken gebruiken bij het verwijderen van zoutoplossing, duurt het veel langer om de huid te openen voor een grote tatoeage. Zo lang in de huid zitten en zo'n grote wond hebben, wordt niet aanbevolen. Dit is waar laser zeker voordeliger en aanbevolen is.


Li-FT® zoutoplossing werkt opmerkelijk goed op kleine tatoeages. We raden aan om tatoeages die niet groter zijn dan een kaartspel in één keer te verwijderen als je ervaren bent. Als Li-FT® nieuw voor je is, wordt het verwijderen van tatoeages die niet groter zijn dan 2×2 aanbevolen totdat je vaardiger en gevorderd bent.10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page